PIIA KARRO-SELG: HOIDKEM RAEKÜLA FESTIVALI AJAL PIISAVALT VAHEMAAD JA JÄRGIGEM HÜGIEENIREEGLEID

Punaste mütsikestega päkapikke meenutavate teabemärgiste märkamise kõrval hoidu ühtlasi Raeküla tänavafestivalil COVID-19 kolde tekkimise võimalustest. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Kolmandat aastat käesoleva nädala reedel toimuv Pärnu Raeküla linnaosa oma festival “AUGUSTIjäljed Raekülas” annab endast järjest rohkem märku.

Lembitu tänava alguses oleva maja juures äratab tähelepanu punase kolmnurgaga varustatud teade, mis kutsub 7. augustil majahoovile. Keskpäeval viiakse läbi idamaise tervisevõimlemise näidistund, poolteist tundi hiljem naerujooga näidistund. Sarnaseid kutsuvaid silte, kuid väga erineva sisuga, leiab reedel terves Raeküla linnaosas.

„Tänavafestivali paigad, kus midagi toimub, leiab Raekülas liikudes punaste mütsikestega päkapikke meenutavatelt teabemärgistelt,” selgitab Piia Karro-Selg, Raeküla Vanakooli keskuse juhataja ja festivali vastutav peakorraldaja. Ta loodab, et kõik kaasalööjad jõuavad tänase ja homse päeva kestel teated nähtavale kohale paigutada. Nii oleks linnaosarahval tänavatel liikudes juba aegsasti toimuvast mingi ettekujutus. Kuid väga üksikasjalise ülevaate saab Raeküla Sõnumite vahendusel. Kümnendat aastat ilmuva ajalehe 20. number on juba potsatanud loodetavasti kõigi Raeküla elanike postkastidesse, aga see on kättesaadav ka ilmavõrgus leviva pdf failina.

Google kaardi abil leiab kõige täpsema ülevaate kaasalööjatest – ka nende kohta, kes hilinemise tõttu kohalikust ajalehest välja jäid.

„Oi, kui vahva oleks siinne elu meie Raeküla linnaosas, kui igapäevaselt toimetaks sama palju müügikohti ja kohvikuid nagu saabuval reedel,” naerab Piia ja lisab juba tõsisemal toonil juurde, et

mine sa tea, äkki keegi raekülalastest leiabki motivatsiooni igapäevase koduaiakohviku pidamiseks. „See oleks küll hästi lahe!”

Raeküla kolmanda tänavafestivali hüüdlauseks valiti sõnad: terves kehas terve vaim. Päeva jooksul on üle kogu Raeküla linnaosa avatud kodukohvikud ja taaskasutuskaubamajad. „Ka käesoleval korral on kodukohvikutel võimalus osaleda Oma Aia Augusti konkursil, kuhu oodatakse tervisest pakatavaid sööke ja jooke,” osundab Piia. Lisaks söökidele, jookidele ja teistele kaubanduslikele pakkumistele leiab festivalilt rohkelt meelelahutust. Festivali avamisel esineb Raeküla Vanakooli keskuse huvikooli noorte Nimeta bänd. Duo Tagaküla Ööbikud laksutavad Laane tänava Tammekivi kohvikus. Festivali laval esineb K-pop šõutantsurühm FLY, samuti võimlemisklubi Gratsia Keilast, Ruby Air õhuakrobaadid Tallinnast, Barnabase koguduse ülistusbänd, Kirmase tantsijad ja teised. Mitmeid esinejaid palutakse toetada annetustega.

Ka tänavu esinevad külalised Riiast – rahvamuusikaansambel Silavoti, keda nauditi möödunud aastalgi. Festivali ametlik After party algab kell 20.00 Vanakooli keskuse aulas ja lõpeb 00.00. Kava on tõepoolest muljetavaldavalt mahukas, millega tasub kindlasti enne festivalile tulekut tutvuda.

Mis aga Piia arvates oleks festivali päeval kõige olulisem tähele panna ja meeles pidada, seda palub ta tingimata lausa punase kirjaga esile tõsta nii nagu seda tehti Raeküla Sõnumite esilehel. „Hoidkem Raeküla festivali ajal piisavat vahemaad ja järgigem hügieenireegleid, et vältida AUGUSTIjälgede järgselt me linnaosa COVID-19 kolde tekkimist,” paneb Piia kõigile festivalil osalejatele südamele.

Urmas Saard