KERGLIIKLUSTEE SINDI LINNA VIIRA ELANIKELE

Tori valla keskuses Sindis on Viira linnaosasse suunduvat Pärnu maantee äärset jalg- ja jalgrattateed ammust aega pikisilmi oodatud. Nüüd on Supluse tänavast kuni Sindi linna piirini kulgeva tee-ehitusega algust tehtud.

Sindi kergliiklusteede võrgustiku ehitamine ja renoveerimine. Foto: Urmas Saard
Sindi kergliiklusteede võrgustiku ehitamine ja renoveerimine. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Sindi linnast naabrite juurde, kuni Pärnuni välja[/pullquote]„855 meetri pikkuse kergliiklustee valmimise tulemusel on jällegi ühel lõigul turvalisem liigelda ja saab teha ka rohkem tervisesporti,” lausus Tori Vallavalitsuse kommunikatsiooninõunik Katariina Vaabel. „Tegemist on Sindis suurema kergteede rajamise projektiga, mis sai alguse juba mõned aastad tagasi, kuid see üks lõik jäi veel tegemata. Selle valmides saab suure projektiga ühelepoole. Viimase lõigu lõpetamine võttis aega ka seepärast, et ehitusprojekt osutus juba aegunuks ning selle järgi ehitamine polnud enam võimalik. Seda oli vaja ümber projekteerida.”

Ehituse maksumus on ümmarguselt pea 214 000 eurot, täpsel arvestusel ilma käibeta 171 146,88 eurot. Projekti toetatakse Euroopa Regionaalarengufondi struktuurifondist. Töid teostab hanke võitnud Paikuse ehitaja MKM Infra OÜ. Lepingu järgi kestavad tööd seitse kuud: 17. märts – 17. oktoober. Omanikujärelevalvet teeb objektil OÜ Teehoiu Partnerid, kelle töötasu on koos käibega 5940 eurot.

Kogu projekti eesmärgi ja tulemuste kohta öeldakse lühikirjelduses, et oluliselt suureneb jalgrataste kasutamine muude transpordiliikide asemel liikumiseks linnas sees, kui ka Sindi linnast naabrite juurde, kuni Pärnuni välja. Rajatavate kergliiklusteedega moodustub ühendatud tervikvõrgustik Sindi linnas. Võrgustiku otsad võimaldavad ühendada teed Sauga, Paikuse ja Tori suundadel, et tekkiks suurem kergliiklusteede võrgustik.

Sindis alustati 2008. aastal järkhaaval kergliiklustee ehitamist Linnuriigi poolelt (Paikusega külgnevalt piirilt), mis nüüd jõuab teise otsaga Viirale.

Urmas Saard