LINNAVALITSUS PIIRAB PÄRNU TÄNAVATEL LIIKLUST

TREV-2 Grupi töömehed paigaldasid Pärnu mere- ja jõeäärsetele tänavatele sissesõitu keelavad liiklusmärgid, et autoga sõitjad ohtu ei satuks.

Üleujutuse piirkond Pärnus. Foto: Urmas Saard
Üleujutuse piirkond Pärnus. Foto: Urmas Saard

Sissesõidu keelumärgid asetati tänavatele, mis jäävad Tammsaare puiesteest mere poole, Munamäe nurga juurest Viikingi poole, Remmelga ja Esplanaadi tänava ning Mere puiestee ristmikust Ammende villa poole, Merekalda tänavale ja Kaubasadama teele. Kui merevesi peaks veelgi tõusma, võidakse liiklust piirata ka Audru osavallas.

Seitsme paiku suleti ka Tammsaare puiestee Supeluse ja Kanali tänava vahelise osa, et vältida tormiturismi. Edasi pääseb ainult ühistransport. Kohalikel elanikel on võimalik auto jätta Karusselli tänavale ja teistele ümberkaudsetele tänavatele.

„Politsei on ees. Edasi ei pääse ka kohalikud elanikud ja hotellikülastajad, kellel soovitatakse auto mujale jätta,“ ütles linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela. „Vesi on osa mere- ja jõeäärseid piirkondi juba üle ujutanud, aga pole väga kaugele jõudnud.“

Linnapea Romek Kosenkranius palus mere ja jõe ääres uudistamist vältida, sest see takistab operatiivteenistuste tööd ja võib uudistajad ohtu seada.

Riigi ilmateenistuse andmetel on merevee tõusu hari täna õhtul kella 21-22 ja ööl vastu homset kella kolme paiku, mil merevee tase võib tõusta 200 sentimeetri võrra üle maapinna. Ohustatud on madalamad mere- ja jõeäärsed alad.

Vaata reaalajas meretaset (EH2000) Pärnu (Keskkonnaagentuur) sadamas

KU päevatoimetaja

Pildigalerii fotod on tehtud täna õhtupoolikul ajavahemikul kella kuue ja seitsme vahel

Samal teemal:

Illustreeriv foto varajasemast korrast üleujutavas Pärnus. Foto Urmas Saard

 

 

 

PÄRNU RANNA PIIRKONDA VALITSEB ÜLEUJUTUSE OHT