Suvetegevuste mess koondab põnevamad suvetegevused 28. aprillil Kaubamajakasse!

Pühapäeval, 28. aprillil kell 12-17 vallutavad Kaubamajaka suveelamuste loojad: suvelaagrid, sündmused, treeningud ja atraktsioonid. Toimub juba viies Suvetegevuste mess!

Suvetegevuste mess koondab põnevamad suvetegevused Kaubamajakasse
Suvetegevuste mess koondab põnevamad suvetegevused Kaubamajakasse

[pullquote]Suvetegevuste messi erikülaline on selle suve suursündmus laulu- ja tantsupidu[/pullquote]Suve veetmise võimalus maal vanaema juures muutub aina haruldasemaks ning lapsed kipuvad suvel jääma vanemate tööl oleku ajaks üksi ning veedavad aega toas arvutiga mängides. Aina olulisem on lastele suveks sobivate ja meeldivate tegevuste leidmine. Suvetegevuste mess koondab lapse suvised võimalused: puhke-, õpi-, töö- ja spordilaagrid, aktiivsed tegevused ja kultuurisündmused. Kogu messi vältel on messilaval kirev programm.

Suve suursündmus laulu- ja lantsupidu

2019. aasta Suvetegevuste messi erikülaline on selle suve suursündmus laulu- ja tantsupidu, kes toob messile juba suure peo melu. Laulu- ja tantsupeo eriprogramm on messilaval kell 12-14.

Ekskursioonijaht

Juba teist korda on messil ekskursioonijaht – põnev nupukust nõudev mäng, mille auhindadeks on suvesündmuste piletid ja klassiekskursioonid. Auhinnad viivad näiteks Kilplaste külla, Vudila mängumaale, Vembu-Tembumaale, CCCP põgenemistubadesse, laulu- ja tantsupeole ning muuseumidesse. Ekskursioonijahil saavad osaleda nii perede, sõpruskondade kui klasside võistkonnad. Ekskursioonijahile tuleb end eelnevalt registreerida.

Laagreid ja trenne seinast seina

Suviseid laagreid saab messil valida seinast seina: populaarne muusikalaager Küla Villas koos Getter Jaaniga, tantsu- ja filmilaagrid, Tipu looduskool, Lindi suvekool, krutskeid täis Segasummasuvila, Taimaut lastelaagrid, spordi- ja vabaajalaagrid. Suviseid treeninguid on nii võitluskunstide, jalgpalli, kardisõidu, sõudmise, purjetamise, ratsutamise, surfamise, kängurusaabastega hüppetreeningute, ekstreemspordi, karate kui ka spordiklubi trennide näol.

Messil saab infot ka noortevahetuse, noortekeskuste töö ja linnaosakeskuste sündmuste kohta.

Muuseumid, mängumaad ja teemapargid kutsuvad suveks külla

Sel Suvetegevuste messil on end tutvustamas külastuskeskused, mängumaad ja muuseumid üle Eesti. Eesti Politseimuuseum ja teemapark Rakvere ligidalt toob messile detektiivi- ja kohtulaborivarustuse ning annab võimaluse aimu saada politseitöö salapärast. Atraktsioone tutvustavad Vembu-Tembumaa, Vudila mängumaa, Kilplaste teemapark ja Viikingite küla. Kohal on ka näiteks CCCP Põgenemistoad, Liikluslinnak ja Hüppa Mängumaa.

Spordivõimalusi saab proovida lausa messil kohapeal: Klubi 26 viib läbi kängurusaabastega hüppamise näidistrenne, sõudeklubil on kaasas sõudeergomeetrid, MMAces tutvustab vabavõitlust, Aloha näitab lohesid, seikluspargid ronimisvarustust ja osaleda saab mitmetes mängudes!

Pärnu Tre Raadio on messil oma stuudioga ja teeb päev läbi otselülitusi ja intervjuusid. Messi ajaleht ja osalejate info jääb Kaubamajakasse veel nädalaks, nii on see kättesaadav ka neile, kes pühapäeval Kaubamajakasse tulla ei saa.

Täname toetajaid: Kaubamajakas, Pärnu linn, Kommipomm, Kadarbiku, Farmi, Tre Raadio, Koolitused.ee; SALM muuseumid.