Suvine peonädal Otepääl

EV100 raames toimub üle Eesti 17. – 25. augustil suur suvine peonädal, mille sisse mahub nii taasiseseisvumispäeva tähistamine kui ka muinastulede öö.

Puka öölaulupeo lõpetab Eesti taasiseseisvumispäeva auks korraldatav ilutulestik Foto Urmas Saard
Puka öölaulupeo lõpetab Eesti taasiseseisvumispäeva auks korraldatav ilutulestik. Foto: Urmas Saard

[pullquote]visatakse nalja nii eestlaste kui ka kaugemate naabrite üle[/pullquote]Otepääl leiab suvise peonädala raames sündmusi igale maitsele. Otepää vallavalitsuse teatel avabsündmuste sarja 18. augustil kell 17.00 Sangaste kultuurimajas taasiseseisvumispäevale pühendatud kontsert, kus esineb akordioniduo Henri Zibo ja Mikk Langerproon. 19.augustil kell 20.00 toimub Puka Kultuurimaja pargis juba traditsiooniks saanud XI Puka öölaulupidu. Öölaulupeol osalevad koorid üle Eesti ning toimub suur ühislaulmine koos armastatud laulja Katrin Karismaga. Öölaulupeo lõpetab Eesti Taasiseseisvumispäeva auks korraldatud ilutulestik.

Taasiseseisvumispäeval saab osaleda suisa kahel üritusel – kell 17.00 esitab noor Otepää kitarrist Priit Peterson Otepää Maarja kirikus klassikalisi muusikapalu. Kell 19.00 oodatakse kõiki Otepää kultuurimaja juurde. Otepää Kultuurimaja pargis, halva ilma korral saalis, tuleb esitlusele rändteatri Vaba Vanker kaks eriilmelist lugu “Eestlaste Muistne Lugu” ja “Eestlaste Muistne Sugu”. Tegemist on kahe lavastusega, kus visatakse nalja nii eestlaste kui ka kaugemate naabrite üle, arutletakse ajaloo ning eluliste probleemide üle. Üles astuvad Maili Metssalu, Rauno Kaibiainen, Kadri Skudra Kalda ja Merike Paberits.

Salapärasel muinastulede ööl on Otepää vallas külastada mitmeid kohti. 25.augustil kell 20.00 kuuleb Nõuni järve ääres päikeseloojangu kontserti. Kaunist muusikal trompetil ja klaveril esitavad Jose Antonio Page ja sõbrad. Küpsetatakse pannkooke.

Taasiseseisvumispäevale ja muinastulede ööle pühendatud üritused korraldab Otepää Kultuurikeskused, toetab Otepää vald ja Eesti Kultuurkapital Valgamaa Ekspertgrupp. Kõik üritused on tasuta!

25.augustil on ka põhjust seada sammud Pühajärve randa. Pühajärve rannakohviku värskelt renoveeritud terrassil esineb kell 20.00 akustilise kontserdiga Laura Põldvere. Lisaks imeilusale muusikaelamusele dekoreeritakse Pühajärve rand ja park valgusehteisse. Kõik külalised on teretulnud süütama oma lõkke, küünla või märgutule. Pilet Pühajärve Muinastulede ööle maksab 10€. Alla 15-aastastele on sissepääs tasuta. Piletid müügil Piletilevis ja kohapeal. Ürituse korraldab Pühajärve rannakohvik.

25.augustil kell 19.30 esineb Kuigatsi paisjärve kaldal rahvamuusikaansambel Jauram, kell 20.30 süüdatakse lõkked ja küünlad. Muinastulede öö Kuigatsis korraldab MTÜ Kodupaiga Külaselts.

See ei ole aga veel kõik – augustikuu viimasel päeval, 31.augustil, kell 20.00 teeb Otepää Aedlinna Selts kingituse EV 100-le „100 salmi Pühajärvest“. Tulede säras ning muusika saatel loetakse 100 salmi Pühajärvele. Salme loetakse Pühajärve rannas ning ka see üritus on tasuta.

„Augustikuus lööb Otepää vald tuledes särama, lauldes helisema, teatraalselt ja ka luuleliselt kõlama,“ sõnas Otepää Kultuurikeskused loomejuht Merilin Kirbits. „Nimelt on suur rõõm näha kuidas Otepää valla eraisikud, seltsid ja Otepää Kultuurikeskused on suvest viimast võtmas ning kohalikud kui ka mujalt tulijad saavad nautida kõiki võimalikke žanre küll kirikus, järve ääres, pargis ja mujal ning seda enamuses täiesti tasuta. Selliste sündmustega avaldatakse austust nii oma kodukohale kui ka meie pisikesele Eestile!“

Share via
Copy link
Powered by Social Snap