Sindi 80-ks sünnipäevaks kaunistati 100-aastast kodutamme

Tänasest kaunistavad Sindi vana raudteejaama hoone ja selle ees kasvava tamme vahelist ala heade soovide lipukesed.

Tõusmine enam kui 100-aastase tamme otsa Foto Urmas Saard
Tõusmine enam kui 100-aastase tamme otsa. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Nööri tõmbas Viljar, keda samuti abistasid lapsed oma rammuga.[/pullquote]Viljar Viik, Sindi Avatud Noortekeskuse matkaringi juhendaja, on alati täpne mees ja nii sõitis ka täna varem kokkulepitud ajaks noortekeskuse juurde, kus hulk lapsi olid juba aegsasti tema tulekut ootamas. John põristas trepil istudes trumme, mõned lapsed keerutasid hundiratast, Kaur hoidis videokaamerat. Teised leidsid muud tegevust. Viljari saabudes koondusid kõik tema ümber. Esmalt tõstis ta autokatuselt pika redeli maha ja asetas selle üle saja aasta vanuse tamme vastu. Seejärel ronis tamme võrade vahele, kus kinnitas köied. Päris põnevaks läks lastel siis, kui välja toodi ronimisvöö ja ühenduslülidega köisjulgestus, muidugi ka kiivrid ja muud ohutust tagavad tarvikud.

Kaur ja teised suuremad poisid olid väiksemate laste juhendamisega Viljarile abiks. Harjutati köit ja teisi abivahendeid kasutades enda puu otsa vinnamist. Teine köis laskus tamme võrade vahelt laugjalt kaugemale eemale. Seda mööda said lapsed sõita üles tamme juurde ilma enda lihastejõudu kasutamata. Nööri tõmbas Viljar, keda samuti abistasid lapsed oma rammuga. Kõigil oli lõbu laialt.

Lõpuks võeti käsile peamine, mille pärast tegelikult kohale tuldigi. Noortekeskuse hoone ja eaka tamme vahele seoti neli nööri, millele oli ühtekokku riputatud sadakond heade soovidega lipukest. Lipukesed valmistasid noored ise. Tööd on lamineeritud, et kaitsta paberit vihmaste ilmade mõjude eest. Lõbusad lipud jäävad kodulinna kaunistama terveks Sindi linna sünnipäevakuuks, kuni lastekaitsepäevani 1. juunil.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi noortekeskuse noored valmistavad lippe Foto Helle Vent

 

 

 

Helle Vent: Sindi 100 tamme istutamise projektist kuuldes sündis mõte