Sindi gümnaasiumi kevadpidu 2017

Eile õhtul esinesid Sindi gümnaasiumi silmapaistvamad õpilased etteastetega, mis lõppeva kooliaasta jooksul on neile endile ja vaatajatele-kuulajatele kõige rohkem rõõmu valmistanud.

https://youtu.be/kl3mkW0LFnw

Kevadpidu Sindi gümnaasiumis Foto Urmas Saard
Kevadpidu Sindi gümnaasiumis. Foto: Urmas Saard

„See on kokkuvõtlik ülevaade tänavuse õppeaasta meelelahutuslikust tegevusest õppetöö välisel ajal,“ tutvustas Sindi gümnaasiumi huvijuht Eneli Ennok kava, millega õpilased ja õpetajad oma kooli aula laval üles astusid. Ühtekokku elas publik kaasa 28 etteastele. Direktori arvates võinuks saalis rohkemgi inimesi istuda, sest hea kontserdi kordaminekuks on tehtud kogu aasta vältel väga tublit tööd ja kahtlemata väärisid esinejad ka publiku tunnustust. Etteheide polnud siiski suunatud mitte niivõrd lastevanematele ja linnakodanikele, vaid ikka ootamatult saabunud üliilusale ilmale, mis loomulikult meelitas kolmandiku osa rahvast aia ja suvila maalappidele.

Kontsert anti täie raha eest, kuigi uksel tasu ei küsitud. Aga ega esinejad seepärast oma hinda alla lasknud. Kes kohal olid, nautisid toimunut täiel rinnal, mõned koguni pisarsilmil oma võsukese pärast head meelt tundes, teised kätele valu andes aplodeerides, kolmandad mõnd stseeni jälgides hetkeliselt liikumatult kangestunuks moondunult.

Veel enne kontserdi algust köitis tähelepanu õhuline ja õrnroheline lavakaunistus. Ka esinejad olid selle taga salapärasemalt pilkupüüdvamad. Kaunistuse valmistas õpetaja Maia Agar. Väga hea on alati vaadata Kaur Kasemaa toimetamist mikrofonidega. Kuuenda klassi noorhärra liigutused on pidevalt väga täpsed, samm kindel ja mõõdetud, kui iga uue esinemise alguses vajaliku arvu mikrofone õigesse asukohta ja parajale kõrgusele asetab. Helitehnikapuldis jääb Asko Aru taganurgas pea nähtamatuks, aga tema toimetamine saab märgatavaks tõrgeteta tehnika toimimise läbi.

Meeldivalt juhatas kontserdi sisse õpetaja Jelena Kuvšinova parmupilli lugu.

Katkendid Sindi gümnaasiumi õpilasteatri lavatükist liigendasid kontserti huvitavas kombinatsioonis, milles võis näha põnevaid teatrikostüüme ja soovi korral mõelda kaasa lavalt kuuldud mõtteka sisuga sõnadele. Iga järgnev näidendi katkend kruvis üksnes põnevust üles. Stsenarist, lavastaja ja teatriõpilaste koolitaja on õpetaja Eneli Arusaar. Ike Joel Järv on teinud tubli edasimineku: väga enesekindel liikumine ja sõnaline väljendus.

Lavatähtede matkimine ehk playback meenutas märtsi keskpaigas aset leidnud võistlust, mis on kujunenud Sindi gümnaasiumi õpilastele igal aastal oodatud sündmuseks.

Toredasti räppis Edwin Eylandt, keda jäin esimest korda tõsisemalt kuulama veebruari algul eetrisse läinud Sindi Raadio otsesaates.

Eneli Ennok ütles erilised tänusõnad JJ Street tantsuklubi üllatusesinemise eest! Lisaks eelpool nimetatud nimedele tänas huvijuht ka Marju Tilka. Tema juhendatud lastekoori esitatud laulu „Uhti Uhti uhkesti“ saab kuulata kevadkontserdi videoklipi vahendusel.

Kõik esinejad olid parimatest parimad ja vääriksid ükshaaval nimepidi nimetamist.

Urmas Saard