Mirtel Katrina Kits võitis Sindis Kuldmikrofoni

Seitsmendat korda toimunud Pärnu linna ja maakonna laste laulupäeval Kuldmikrofon osales 30 kolme- kuni seitsmeaastast mudilast, kes kõik said hõbedased või kuldsed medalid. Kuldmikrofoni, laulupäeva grand prix, otsustasid hindajad põhjaliku vaagimise tulemusena anda Mirtel Katrina Kitsele.

Kuldmikrofon 2017 võitja Mirtel Katrina Kits ja sama grand prix esimene omanik Elise Pani, seitse aastat tagasi Foto Urmas Saard
Kuldmikrofon 2017 võitja Mirtel Katrina Kits ja sama grand prix esimene omanik Elise Pani, seitse aastat tagasi. Foto: Urmas Saard

Žürii vastutusrikast tööd tegid täna Aet Vill, Pärnu Ülejõe põhikooli muusikaõpetaja ja Diane Pani, Pärnu Raeküla lasteaia muusikaõpetaja. Hindajate sõnul langes valik Mirtel Katrina kasuks väga väikese edumaaga mõnegi teise hea laulja ees. Mirtel Katrina juhendaja on tema ema Margrit Kits. Võidulauluks oli muhe lastelaul „Marju Kuudi kirju koer“, sõnade autor Ott Arder ja viisi looja Novella Hanson.

Seni, kuni žürii oma tööd tegi, võlus laulupäeva juhtinud Pipi (ehk Pipilota Viktuaalia Rullkardiine Piparmünta Eefraimitütar Pikksukk) Sindi seltsimaja lavale arvamata hulga päris pisikesi Pipisid. Üllatuslikult ilmusid lavale ka sama väikesed Elsad.

Hiljem rääkis Janne Ristimets, et kuna ta ise on Pipi, siis sündis käesoleval aastal neil pisikeste tantsijatega Janne Ristimetsa tantsustuudios „Unistuste maailmade tants“, kus kahest täiesti erineva ajastu maailmast saavad Võluri abiga kokku Pipid ja Elsad. „Ühe ajastu populaarsed tegelased kohtuvad tänapäevaste Elsadega. Täna oli meid laval kolmekümne ümber,“ rääkis Janne, kes viis lapsed pärast suurelt lavalt lahkumist väikesesse saali. Seal kehastusid lapsed väikesteks daamideks. Kõik olid lasteaiaealised lapsed, alates neljandast eluaastast.

Kuldmikrofoni nimelist laste laulupäeva korraldab Sindis huvikool ModeRato, kes tänab kõiki oma toetajaid, ka esimest Kuldmikrofoni võitjat Elise Pani, kes tuli tänast grand prix saajat õnnitlema.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap