Pärnu suvemuusikaga alustas Ranna kõlakojas “Bright Brass”

Juba viiendat hooaega jätkav Pärnu Suvemuusika tõi eile õhtul Ranna kõlakoja lavale möödunud sügisel alustanud värske ja lootustandva vaskpillikvinteti “Bright Brassi”.

Mattias Vihmann, Teno Kongi, Enri Remmelgas, Raimond Vendla, Chris Sommer Foto Urmas Saard
Mattias Vihmann, Teno Kongi, Enri Remmelgas, Raimond Vendla, Chris Sommer. Foto: Urmas Saard

Noorte muusikute koosseisu kuuluvad: Chris Sommer ja Raimond Vendla – trompetid, Mattias Vihmann – metsasarv, Teno Kongi – tromboon, Enri Remmelgas – tuuba.

Kuulajateni sooviti tuua heal tasemel puhkpillimuusikat barokist jazzini. Viiest mängijast kolm – Chris Sommer, Raimond Vendla ja Enri Remmelgas – on Pärnu juurtega, mis kontserdisarja avalöögi koduselt nostalgiliseks muutis.

“Bright Brassi” repertuaar on väga mitmekesine ja pakkus kuulamist igale maitsele. Põhiosa kavast moodustasid jazz- ja barokkmuusika ning seaded sümfoonilistest lühivormidest. Kontsertkava valikul oli noortele meestele oluline, et teosed pakuksid igale mängijale võimalust näidata oma musikaalset võimekust ning võluda sellega kuulajaid.

Miks just nimeks “Bright Brass”? Vastus on väga lihtne – vaskpilliansambel on tuntud just oma sära ja võimsa kõla poolest! Siiski on vaskpillidel ka salapärane õrnem pool, mida tähelepanelik kuulaja kontserdil kindlasti märkas. Tromboonimängija Teno Kongi laulusoolo oli üllatuseks nii kutsujale kui publikule – see oli väga ilus. Loodetavasti nõustus sellega kogu publik.

Pärnu suvemuusika kontsertide ajalugu ulatub läinud sajandi kahekümnendatesse. Vahepeal unarusse jäänud sarjale puhus hinge sisse Pärnu kontserdibüroo. Linnarahva ja suvitajate hulgas populaarseks saanud tasuta kontserdid teenisid kontserdibüroole Pärnu linna “Muusika Aastapreemia 2012” austava tiitli.

Kõlakoja suvemuusika kontsertide puhul peavad korraldajad oluliseks kava  mitmekesisust ja arvestatakse erinevate põlvkondade muusikamaitsega. Kõigile kontserditele on esinema kutsutud mitmed Pärnu ja Pärnumaaga seotud muusikud ja kollektiivid. Tähtis on teada, et vihmase või liialt tuulise ilma korral ei jää kontserdid ära, vaid toimuvad kõlakoja kõrval asuvas kuursaalis.

Urmas Saard