Algab RMK metsaviktoriin koolidele

Täna algab iga-aastane interaktiivne RMK metsaviktoriin, mis pakub õpetajatele võimalusi loodusõpet mitmekesistada ja õpilastele vastuste otsimise käigus palju huvitavat teada saada. Tänavu toimub viktoriin esmakordselt ka vene keeles.

„Metsaviktoriini küsimused on metsandusest ja looduskaitsest, tuletatakse meelde 2012. aasta tähtpäevi ja märksõnu – ÜRO ühistegevuse aastat, loodusturismi aastat Eestis ja tänavust metsapealinna Rakveret,“ selgitas metsaviktoriini korraldaja, RMK Oandu looduskeskuse juht Tiina Neljandik. Möödunud aastal osales viktoriinil üle 9000 õpilase.

Tänavune uuendus on interaktiivse viktoriini loomine venekeelsena. „Oleme sellele mitu aastat mõelnud, sest kogemus näitab, et venekeelse õppekeelega koolid on meie programmidest väga huvitatud,“ põhjendas uue keele lisamist viktoriinile Tiina Neljandik. „Loodame seeläbi pakkuda õpetajatele uudseid võimalusi loodusõppeks.“

„Metsaviktoriini küsimustel on tihti rohkem kui üks vastus, sest looduses ongi asjadel enamasti mitu tahku ja lähenemisnurka,“ ütles Tiina Neljandik ja lisas, et metsaviktoriini eesmärk ei ole niivõrd paremaid loodusetundjaid välja selgitada, kuivõrd vastuste otsimise käigus tarkusi koguda. Selleks saab iga õpilane oma parooli, millega on võimalik viktoriinikeskkonda korduvalt siseneda, vahepeal oma vastuseid salvestada ja siis järgmisele ülesandele lahendust otsida. Paljud õpetajad innustavad õpilasi ka koostööle, arutades küsimusi ja vastusevariante ühiselt klassis.

Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis: 4.-5. klass, 6.-9. klass ja 10.-12. klass. Osaletakse klasside kaupa, kuigi iga õpilane vastab iseseisvalt. Parimatele klassidele ja nende juhendajatele on välja pandud auhinnad, kõik vähemalt pool võimalikust punktisummast teeninud osalejad saavad metsaviktoriini meene.

Metsaviktoriin ootab osalejaid 26. märtsist 23. aprillini. Tulemused kuulutatakse välja metsanädalal, alates 27. aprillist näeb neid ka viktoriini koduleheküljel. Osalemine aadressil www.rmk.ee/viktoriin või http://www.rmk.ee/temq/liesnaia-shkola/konkursy/liesnaia-viktorina.