KUKLIFESTI FOOKUSESSE ASETUVAD KUKLID JA KOHVIKUKULTUUR

 Vastlakukkel. Foto: Rea Kõiv / Visit Tallinn

Päevatoimetaja

14. veebruarist kuni 4. märtsini toimub üle kogu linna Tallinna KukliFest ehk Tallinn Bun Fest – unikaalne talvine toidufestival, mis ühendab Eesti vastlapäeva tavad ja Tallinna maailmatasemel kohvikukultuuri.

Eestis on vastlatraditsioonid endiselt väga elujõulised – just kuklite söömine toob kokku pered, sõpruskonnad ja kolleegid. KukliFestil osalevad linna tuntuimad kohvikud ja pagarikojad, mis pakuvad parimaid klassikalisi ja uuenduslikke vastlakukleid.

Abilinnapea Margot Roose sõnul lisab KukliFest vastlatraditsioonile värske lähenemise ja pakub nii tallinlastele kui ka meie külalistele võimaluse kuklirõõmu pikemalt nautida. „Esmakordselt toimuva KukliFesti fookus on Tallinna toidu- ja eriti kohvikukultuuri mitmekesisuse esiletõstmisel. See on osa laiemast strateegiast, mille eesmärk on pikendada talvist turismi tipphooaega jõuluperioodist märtsikuuni. Loodetavasti saab KukliFestist iga-talvine üritus, mis aitab elavdada ka pealinna külalislahkuse sektori ettevõtlust,“ selgitas Roose.

ei ole ainuomane vaid Eestile – kukleid süüakse ka Soomes, Rootsis ja Norras

Vastlakuklite traditsioon ei ole ainuomane vaid Eestile – kukleid süüakse ka Soomes, Rootsis ja Norras. KukliFest loob seega kultuurilisi kokkupuutepunkte Tallinna jaoks oluliste sihtturgudega. Samal ajal avab festival ülejäänud rahvusvahelistele külalistele ukse täiesti uude maailma: vastlakuklid on nende jaoks midagi eksootilist.

Festivalil osalemise kutsele vastasid kohvikud ja pagarikojad üle Tallinna: Crustum, Eesti Vabaõhumuuseum, Faehlmanni kohvik, Fotografiska kohvik, Gelato Ladies, Karjase Sai, Kohvik Lummus, Kohvik Maiasmokk, La Boulangerie, Levier, Patarein Pagar, Pelgu Pagar, PROTO avastustehas, Puffid, Reval Café ja Teletorni kohvik-resto.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap