VIRTSU KOGUKOND LOODAB VALLAVÕIMU POOLT SULETUD RAHVAMAJA PÄÄSTA

Esimene september Virtsu rahvamaja saalis. Foto: Virtsu rahvamaja

    Päevatoimetaja

    Nädalavahetusel Virtsu kogukonna kultuuri- ja noorsootöö edendamiseks formeeritud MTÜ Virtsu Rahva Maja loodab vallavõimu poolt ilma kohaliku kultuurijuhita jäetud rahvamaja päästa ja soovib selleks koostööd vallaga. Alustati allkirjade kogumist.


    Alates 1. oktoobrist lõpetavad Lääneranna vallas iseseisvate asutustena töö kõik senised kultuurimajad. Erinevalt Kõmsi, Lõpe ja Lihula rahvamajadest kaotatakse ainsana Lääneranna valla suuruselt teises asulas Virtsus rahvamaja juhataja ametikoht ning siiani puudub info, kas ja kuidas planeeritakse osutada rahvale seniseid rahvamaja teenuseid. Samuti on arusaamatu, miks selliste ostuste tegemisse ei kaasata aktiivset kogukonda ega räägita nendega läbi kuidas panustada valla kultuurielu arendamisesse ja kultuurisündmuste korraldamisse. Erinevalt teistest keskustest, kus praegu asub kool ning selle juures ka noortetuba, ei ole Virtsul siiani noortetuba, mille osas on Virtsu elanikud korduvalt valla poole palvetega pöördunud.

    “Jätkame oma tegevust siin Virtsus vabatahtlikkuse alusel ja mis kõige tähtsam, hoiame kogukonnamaja tegevuses,” ütles täna viimast päeva tööl olev Virtsu rahvamaja juhataja Triin Raave. “Korraldasime Virtsus viimase aasta jooksul üle 50 sündmuse. Lisaks töötavad meil ringid, laste töötoad ja plaan on avada noortele rohkem tegevusi,” lisas Raave.

    Raave kinnitusel on nad igati avatud koostööle Lääneranna kultuuri- ja noortekeskuse juhatajaga. “Loodame, et kogukonna formeeritud MTÜ kaasatakse võrdse partnerina valla kultuurielu arendamisse ja korraldamisse ning Virtsu inimesed ei jää kõrvale,” ütles Raave.

    Virtsu on Lääneranna valla suuruselt teine asula, suure mereäärse potentsiaaliga. Paraku on Virtsu jäänud viimase aasta jooksul ilma põhikoolist, (viiendast kuni üheksandast klassist, kuigi tegemist oli valla suuruselt teise kooliga ning nüüd ka rahvamajast. Virtsus elab umbes 10% valla elanikest ja ka lastest. Sellisel viisil nii suure hulga laste ja elanike tähelepanuta jätmine on pahatahtlik. Sulgemise puhul korraldatakse täna, rahvusvahelise muusikapäevaga ühendatult 1. oktoobril suur kontsert.

    Virtsu rahvamaja kogukulu oli viimasel aastal tänase hetkeni ligi 15 500 eurot. “Kinnipanek on täiesti mõistetamatu ja põhjendamatu, kuna kulud rahvamaja ülalpidamiseks on kordades väiksemad võrreldes kasudega, mida kohalik rahvas ja laiem publik sellest rahvamajast sai ja saaks ka edaspidi,” ütles Triin Raave. Samuti on see üks kõige efektiivsemalt toimiv rahvamaja.

    1. oktoobril rahvusvahelise muusikapäeva puhul muutub Virtsu rahvamaja tõeliseks muusikatempliks ja külla tulevad muusikud Estonia orkestrist. Kontserdile on kutsutud kogu valla rahvas lasteaedadest ja ja koolidest kuni volikogu liikmeteni. Kohal on lubanud olla samuti ka teiste kogukondade esindajad, et toetada Virtsu rahvamaja säilimist.

    Samal teemal:

    TRIIN RAAVE⟩ VALLAVÕIMU KIUSU TULEMUSENA SULETAKSE TOIMIV VIRTSU RAHVAMAJA

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap