VÄÄRIKAD POKE KOHVIKUS PÄRNU ISESEISVUSE VÄLJAKU SERVAL

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli gurmee-sõbrad Poke kohvikus.

Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Mullu sügisel Pärnu toitlustuskohtade külastamisega alustanud Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli gurmee-sõbrad jätkavad samaga ka käesoleval õppeaastal. Täna uudistati Rüütli 51 majas tänavu märtsis avatud Poke kohvikut.

Toitlustusasutuste ühiskülastusi korraldab endiselt Signe Kiri, Pärnu väärikate ülikooli nõukoja liige. Tema sõnul püsib huvi sarnaste kooskäimiste vastu jätkuvalt sellisena, mis on võrreldav eelmise aastaga. Nii pidi suure seltskonna jagama kahele päevale. Esimesel päeval tuli kohale poolteist tosinat, jättes umbes teist sama palju reedet ootama.

Regina Mass annab olulisemat teavet Poke kohviku ja pakutavate toitude kohta.

Foto: Urmas Saard / Külauudised

Regina Mass jagas olulisemat teavet Poke kohviku ja pakutavate toitude kohta. Pisut rohkem kui pool aastat tagasi laienes Paidest kolm aastat varem alguse saanud Poke kohvik suvepealinna Iseseisvuse väljaku serva. Regina sõnul läheb neid hästi, kuigi Pärnus tuleb võrreldes Paidega konkureerida märkimisväärselt suurema hulga toitlustajatega. Kohviku omanik on Mari-Liis Rulli osaühingus Good Poke Bowl.

Pakutud menüü valikus oli võõrsõnadest koosnev nimetus „Teriyaki kana tempura sushi”, millest maakeeles kõige paremini mõistetav üksnes kana. Grillitud kana ühe ampsu suurused tükid teriyaki kastmes ja salatis, riisis ning suus sulavate juustukuubikutega oli eripäraselt maitsev. Kana oli väga krõbe ja oskuslikult maitsestatatud.

Reginalt sai teada, et poke [häälduselt: poh-keh] on Havai juurtega kausitoit. Havail kasutati pokes traditsiooniliselt kala. Tänapäeval lähenetakse toidule loomingulisemalt ja valikuid tehakse mitmesuguste koostisosadega kausitoitudest. Kala asemel saab tellida kana, parti või krevette. Külastajate lemmikeelistuseks on seni osutunud krõbekanapoke. Kuid kohviku omanikule endale meeldivat ka suitsutatud pardifileega kauss. Lisaks riisile tarvitatakse samuti nuudleid, tatart, kinoad.

Jääb veel öelda, et kohvikupidaja teeb toidule sooduspakkumisi. Tänagi oli see päev!

Samal teemal:

VÄÄRIKATEGA MAITSEELAMUSTE JAHIL SÜDALINNA KAUBANDUSKESKUSE PEAL

VÄÄRIKATEGA KASTRULIS

RÖÖM PAKKUS VÄÄRIKATELE MAITSEELAMUSI

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap