PANE MATEMAATIKATEADMISED PROOVILE!

Eesti esimesel e-rehkendusel annab 2. oktoobril president Alar Karis avalöögi kell 10.00 algavale võistlusele „Matemaatika läbi 12 klassi”. Foto: Marko Šorin

Päevatoimetaja

Tallinna Tehnikaülikool kutsub koos Eesti Rahvusringhäälingu ja SEB Pangaga osalema kolmapäeval, 2. oktoobril Eesti esimesel e-rehkendusel.

Avalöögi kell 10.00 algavale võistlusele „Matemaatika läbi 12 klassi“ annab Vikerraadios president Alar Karis, osaleda võivad kõik huvilised. E-rehkendus on leitav ERRi uudisteportaalis ja Novaatori kodulehel.

„Matemaatika on muutunud tänasel päeval elutähtsaks teadmiseks, mille valdamine kuulub hea hariduse juurde ja annab võimaluse elus edasi jõuda. See võiks olla Eesti teine riigikeel,“ kinnitab Tallina Tehnikaülikooli rektor Tiit Land.

E-rehkendus koosneb kaheteistkümnest ülesandest, mis katavad igat põhikooli- ja gümnaasiumiastet. Alustatakse lihtsamast ehk 1. klassi matemaatikaülesandest ja lõpetatakse 12. klassi õppekavasse kuuluvaga. Küsimused koostasid matemaatikaõpetajad Hele Kiisel, Helen Kaasik ja Kristel Tamm.

Tulemusi hinnatakse neljas kategoorias: põhikoolide õpilased, gümnaasiumiõpilased, õpetajad ja teadlased ning kõik ülejäänud. Kõigi õigesti vastanute puhul arvestatakse paremusjärjestust selle järgi, kes alates võistluse algusest kõige kiiremini lahendused teele saatis.

Kõigi õigesti vastanute vahel loositakse välja peaauhind, SEB Panga 1234 euro suurune investeerimisportfell.

Oodatakse innukat osalemist esimesel e-rehkendusel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap