HUVIKAS TOOB KAUBAMAJAKASSE ÜLE POOLESAJA HUVITEGEVUSTE PAKKUJA!

Päevatoimetaja

Septembri teine pühapäev toob Kaubamajakasse kokku mitu tuhat huvitegevuste uudistajat ja üle poolesaja huvitegevuste pakkuja!

Juba 2016. aastast toimub septembri teisel pühapäeval huvitegevuste mess Huvikas, kus piirkonna huvitegevusringid, huvikoolid ja vabaajategevuste pakkujad tutvustavad oma tegevusvõimalusi ja võtavad kaasa suurepärased pakkumised alanud õpiaastaks! „Aasta-aastalt on lisandunud uusi põnevaid koole, ringe ja klubisid, kes pakuvad võimalusi arendada nii vaimseid kui füüsilisi oskusi ning leida põnevaid vaba aja veetmise võimalusi,” selgitab Piret Hallik-Sass, Huvika algataja ja korraldaja.

Huvitegevuste mess Huvikas on pühapäeval, 8. septembril kell 12-16 Kaubamajakas. Huvikas on tasuta nii osalejatele kui külastajatele.

Kirev kultuuriprogramm

8. septembril kell 12 algab Kaubamajaka aatriumi laval kirev programm, kus astuvad üles noored muusikud, tantsijad, akrobaadid, näitlejad ning toimuvad spordishow-d, laulu- ja spordimängud, tantsutöötoad ja tantsubattle`d ning auhindade loosimised.

Huvika programmi aitab juhtida noor laulja ja näitleja Maarit Juhkamsoo. Huvika meeskond viskab juba nalja, et kõik, kes Huvikal kaasa löövad, on mõne aasta möödudes maailma suurlavadel või medalivõitjad. Nelja esimese Huvika päevajuhtideks olid Ann-Lisett Rebane ja Katariina Kivi, kes on tänaseks maailmalavadele jõudnud ansambli Duo Ruut asutajad ja liikmed, mis sai alguse lapsepõlves leitud ühe puuduva jalaga kandlest ja sellel lollitamisest. 2019. aastal käis Huvikal esinemas EIK, Huvikat on aidanud tutvustada jetisportlane Jasmiin Üpraus jne. Huvika programmides on läbi aastate üles astunud palju noori esinejaid, kellest osa on oma huvialal tippu jõudnud, teised aga naudivad tegevusi, mis elu rõõmsamaks ja kirevamaks teevad. Võib öelda, et huvitegevused muudavad meie elu!

Tegevusi seinast seina

Huvikas aitab Pärnumaa lastel, noortel ja peredel üles leida just neile sobivad ägedad, kasulikud ja huvitavad vabaajategevused. Kõik piirkonna huvitegevuste pakkujad kogunevad üheks päevaks Pärnu käidavamasse paika, Kaubamajakasse, et anda ülevaade tegevusvõimalustest Pärnus ja Pärnumaal.

Esindatud on paljud spordialad: korvpall, tennis, karate, MMA, vehklemine, sõudmine, aerutamine, ÜKE, skate ja moto, ratsutamine, kergejõustik, vibulaskmine, võimlemine ja akrobaatika. Tutvuda saab ka spordiklubide, jooga ja kiigujoogaga.

Õppimise võimalusi tutvustavad Pernova, huvikool Shart, Vanalinna koolituskeskus, Loovuskeskus, Eratunnid ja PKE kooliring.

Pilli- ja lauluõppevõimalusi tutvustavad Pärnu ja Pärnu-Jaagupi muusikakool, Pärnu Kunstide Kool, huvikool ModeRato, Pärnu Vanalinna koolituskeskus, Endla Murd Laulustuudio, päris väikestele mõeldud Lizetti muusikastuudio ja Miia lastehoius tegutsev SaMuusa muusikaring. Kohale tulevad isegi Klaveriloomad, kes sel aastal agaralt ringi tuuritavad ja trükivärske noodiraamatu oma teiste jutu- ja noodiraamatute ning heliplaatide kõrval kaasa võtavad.

Huvikal näeb eri tantsustiile, mida saab Pärnumaal õppima asuda: kaasaegne tants, loovtants, ballett, rahvatants, akrobaatika, diskotants, kiiguakrobaatika, vabatants, showtants, jazztants, tänavatantsud: Hip-Hop, House, Popping. Kaasa saab lüüa tantsutöötubades ja hinnata tantsulahingut.

Huvikalt leiab ka meisterdamise, kunsti ja keraamikakaga tegelemise võimalusi, peenmotoorika ja loovuse töötubasid ning teatristuudiotes osalemise võimalusi.Tutvustatakse noorte õppimise ja töötamise võimalusi välismaal, noortekeskusi ja noorte tugiteenuseid ning suures valikus vaba aja veetmise võimalusi.

Kõike saab ise järgi proovida

Messil osalejad pakuvad lastele ja noortele kohapeal võimaluse “maitse suhu saada” ja omal nahal erinevaid huvitegevusi järgi proovida. Osaleda saab mängudes, võistlustel, õppida eri tehnikaid ja proovida erinevaid spordialasid. Huvikoolidel ja -ringidel on kaasas soodsad messipakkumised ning mängudes ja võistlustel osalejatele on välja pandud toredad auhinnad.

Paljusid spordialasid saab ka ise messil järgi proovida: vehelda, nooltega märki lasta, korvpalli visata, tennisemänguga tutvust teha, aerutada, sõuda, robotlaual lauatennist mängida, MMA-d või karated õppida, kiiguakrobaatikat või orienteerumist proovida! Lisaks saab teha näomaalinguid, glitterit, hennat ja patsipunumist, kaunistada küpsiseid, meisterdada järjehoidjaid, osaleda Riina Georgi keraamika- ja Kunstistuudio töötoas või teha ruumilisi postkaarte, lahendada mõistatusi ja ristsõnu ning palju muud toredat ette võtta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap