PÜHAJÄRVE RANNA GURMEE KOSTITAB HEA MUUSIKAGA

Ansambel Dagö. Foto: Dagö

Päevatoimetaja

13.-14. septembril toimub Pühajärve laululaval toidukultuuri festival Pühajärve Ranna Gurmee. Kuigi tegemist on kogupere toidufestivaliga, saab hea toidu kõrval nautida head muusikat kauni Pühajärve kaldal.

Kahel päeval astuvad üles armastatud Eesti artistid Marek Sadam ja Martin Trudnikov (Sadamasild), Jäääär, Dagö, Marianne Leibur, Raivo Tafenau ja Ain Agan.

Rahvakultuuri austajatele esinevad piirkonna isetegevuskollektiivid. Saab näha rahvatantsu, kuulata rahva- ja regilaulu ning elada kaasa rahvamuusikutele. Kohal on lõõtsamängijad, ning kus nemad on, seal on lusti ja rõõmu. Seega – muusikat igale maitsele!

„Valisime Pühajärve Ranna Gurmeele artistid, kelle loomingus on läbipõimunud nii armastus, toit ja hea meeleolu. Näitena saab siia tuua ansambli „Dagö“, kes on välja andnud albumi „Toiduklubi“. Meie kultuuriprogramm toetab kvaliteetset maitseelamust, seda saab nii kõrvale, kui keelele,“ ütles Jorma Riivald, üks Pühajärve Ranna Gurmee korraldajatest.

Lisaks sellele on koguperefestivalil ka lasteala. Lapsi lõbustab mõlemal päeval armastatud printsess Elsa! Kavas on erinevad tegevused ning üllatused.

Kogu päeva vältel toimuvad kohapeal degusteerimised, kohal on üle 20 suverestorani ja suur hulk Eesti tootjaid. Külastajad saavad osaleda põnevas maitserännakus, kus on võimalik kuuest erinevast suverestoranist saada mõnus tasuta maitseamps. Toiduhuvilised saavad kuulata konverentsi toidukultuuri teemadel. Avatud on kodukokkade teematelk, kus parimad kodukokad pakuvad oma hõrgutisi ainult sellel sündmusel. Mõlemal päeval on kavas Suur Õhtusöök tuntud Eesti tippkokkadega – Joel Ostrati ja Koit Uustaluga. Tippkokkadega teevad koos süüa tuntud otepäälased – laulja Margit Tali, spordiguru Jaak Mae, Riigikogu liige Kristiina Šmigun-Vähi ja ettevõtja Jüri Makarov.

Pühajärve Ranna Gurmee on suurepärane võimalus kogu perele avastada ja kogeda põnevaid Lõuna-Eesti maitseid. Avatud on lasteala, kus lastega tegelevad erinevad tegelaskujud ja loomulikult on põnevat toimetamist kogu päevaks.

Ranna Gurmeed korraldab Otepää Vallavalitsus ja Otepää Kultuurikeskused. Pühajärve Ranna Gurmee on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto ja Lux Express.


Festivalil on oma koduleht, kust leiab infot kahepäevase toidufestivali esinejate, külaliste ja piletihindade kohta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap