KÜLAUUDISTE INFOVESKI KOOS TARTU ÜLIKOOLI PÄRNU KOLLEDŽI VÄÄRIKATEGA ÕPPEREISIL HIIUMAAL

Annika Poldre – giid, ajakirjanik, Külauudiste kaasautor. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päevatoimetaja

Täna hommikul alustavad Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži Väärikate Ülikooli kuulajad järjekordset väljasõitu, sedakorda taas Hiiumaale, kus käidi viimati tunamullusel suvel. Reisikorraldaja on jälle Viivi Palmissaar, väärikate ülikooli nõukoja liige; teejuhiks varasemast ajast tuttav Annika Poldre, giid, ajakirjanik ja Külauudiste kaasautor.

Õppereisist teeb mitu rohke pildimaterjaliga illusreeritud artiklit ühes abilistega Urmas Saard, Külauudiste tegevtoimetaja. Sarnaseid ülevaatlikke lugusid on Külauudistes korduvalt varemgi ilmunud, aga nüüd püüab otse külastuste ajal Facebooki Külauudiste lehel ilmutada mõne sõnaga kommenteeritud fotosid, mõnel juhul ka lühikesi videoklippe. Hiljem tulevad siis põhjalikumad ülevaated.

mis hoiab Hiiumaad merepõhjas kinni

Kolme päeva kavasse on kavandatud külastused Kärdla kirikusse, Kärdla käsitöö ja omatoodangu laadale, Tobiase majamuuseumisse, Hiiu Eifeli torni, Reigi kirikusse, Luidja liivaranda. Sarve sadamast minnakse paatidega merele: toimuvad hülgevaatlus ja Saarnaki laiu külastus. Külastatakse Paluküla meteoriidi kraatrit. Veel näeb Lavendli talu ja Tubala vaia, mis hoiab Hiiumaad merepõhjas kinni ega lase saarel triivima minna. Lõpuks tahetakse näha Pühalepa kirikut, kirikuaeda ja püha leppe kivisid ning kuulata orelimuusikat.

Samal teemal:

KOLM PÄEVA ÕPPEKÄIGUL HIIUMAAL

Share via
Copy link
Powered by Social Snap