LUTSU TEATRIS ETENDUB UUESTI PÖÖRANE SUVELAVASTUS „TURG”

Osatäitjad suvelavastuses „Turg”. Foto: Anett Hallap

Päevatoimetaja

Põlvamaal Lutsu külas saab 9.-14. juulini nautida mullust menukit, Olavi Ruitlase pööraselt naljakat suvelavastust „Turg“.

Menuromaani „Vee peal“ autori Olavi Ruitlase võrukeelne suvelavastus „Turg“ räägib globaliseerumisest ja teeb seda mikroskoopilise külaühiskonna näitel. Me näeme taaskord, kui habras on tegelikult meile elamiseks antud keskkond ja mis juhtub, kui eripalgelisi inimesi siduva ja kooshoidva kogukonna alustalad kõikuma lüüa.

Muidu on kõik nagu hästi, ainult et süüa pole enam turult nii lihtne osta

Seni rahulikku elu nautinud külainimeste elu muutub täielikult, kui vallavalitsuses asub tööle noor daam, kellest saab valla uus turundusjuht. Ühel hetkel on väikesest rahulikust maaturust saanud midagi New Yorki börsi laadset, turulettidel asuvad arvutikuvarid, endised turumutid ja -taadid ei paki enam porgandeid ja kartuleid kilekottidesse, vaid müüvad neid nüüd börsil võimendusega. Endiste turumüüjate ja külaelanike elugi on muutunud: kes on laostunud, kes pöörase rikkuse saavutanud. Muidu on kõik nagu hästi, ainult et süüa pole enam turult nii lihtne osta. Suure võimendusega ostetud kartul võib keetma hakkamise hetkeks olla miinusesse jooksnud ja vaene turuline lahkub hoopis kartuliteta ning võlakoormaga.

Inimesed tahavad oma elu tagasi. Aga kuidas?

Kus on turg, on kõrval ka must turg. Seal on inimsuhted ja inimlikud väärtused. Inimesed tahavad oma elu tagasi. Aga kuidas?

Suvelavastuse „Turg“ autor on Olavi Ruitlane, lavastaja Ivo Eensalu, kunstnik Silver Vahtre ja kostüümikunstnik Hille Leiten.

Osades Liili Saar, Kristo Kooskora, Kaido Arulepp, Kätlin Vaher, Uno Nagelmaa, Aveli Asber, Kristin Kooskora, Manivald Paulson, Egle Lihtsa, Helje Põvvat, Jan-Mattias Kottise, Eduard Paulson ja Agu Trolla.

Piletid on saadaval Piletilevis ja kohapeal. Etendusel on ka 40-minutiline vaheaeg, mil saab nautida puhvetites pakutavaid hõrgutisi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap