MIDA TEADA JÄRGMISEST TARTU MARATONIST?

Tartu Maratoni start. Foto: Günther Küttis

Päevatoimetaja

Tartu Maratonist on võimalik osa saada nii uisu- kui klassikatehnika austajatel. Varasemalt viieaastase intervalliga toimunud vanakooli suusasõit toimub ka järgmisel aastal. Tänavusel suusamaratonil esmakordselt startinud matkagrupid on plaanis ka 51. Tartu Maratonil.

Vabatehnikasõit jätkub

Tänavu programmi lisandunud 31 km vabatehnikasõit toimub ka järgmisel aastal, sest distantsi vastu oli suur huvi ning enamus osalejaid hindas oma kogemust positiivselt. Samuti on korraldajatel hea meel, et Tartu Maratonist on võimalik osa saada nii uisu- kui klassikatehnika austajatel. „Vabatehnikasõidu lisandumine tõi üritusele suurel hulgal esmakordseid osalejaid, kes ei ole seni veel klassikatehnikaga sinasõbraks saanud ja selle tõttu on ainult unistanud Tartu Maratonil osalemisest. Nüüd on võimalus see unistus teoks teha ja kogu suusarahvas on veelgi ühtsem. Pole vahet, mis tehnikat sa paremini oskad ja raja läbimiseks kasutada, sest nüüd on kõikidel võimalus olla osa suurest suusapeost,“ ütleb peakorraldaja Indrek Kelk.

Muudatused Vintage sõiduga

Varasemalt viieaastase intervalliga toimunud vanakooli suusasõit toimub ka järgmisel aastal. 63 km asemel sõideti tänavu 31 km distantsi, mis tegi osalemise lõbusamaks ja ka füüsiliselt lihtsamaks. „Suusatasin seal ka ise ning uus formaat eraldi vintage stardi ja 31 km distantsiga meeldis mulle väga, sest õhkkond oli toetav ja motiveeriv. Kuna Vintage suusatajad startisid kõige ees, siis möödusid meist enamus hiljem startinud vabatehnika sõitjad ja nii palju tunnustavaid sõnu ning naerunägusid, mis meie vanaaegses varustuses kulgemine esile kutsus, ei ole ma varem kogenud. Seega miks peaks puusuusad jälle viis aastat tolmu koguma, et seda rõõmu uuesti kogeda. Paneme igal aastal oma vana varustuse laulma ja las rahvas naudib!“ kommenteeris Kelk.

Matkagrupid koguvad hoogu

Tänavusel suusamaratonil esmakordselt startinud matkagrupid on plaanis ka 51. Tartu Maratonil. „See oli meil üsna viimase hetke eksperiment kuid tore oli näha, et inimesed tulid kohe kaasa ning tegelikult vajasid pakutud toetust. Seega kindlasti jätkame rahulikus tempos liikumise propageerimisega ning pakume matkagruppides osalemise võimalust ka edaspidi,“ ütleb Kelk. Samuti otsivad korraldajad võimalust korraldada matkagrupid ka sügisüritustel, Tartu Rattamaratonil ja Tartu Linnamaratonil.

51. Tartu Maraton ootab suusasõpru rajale veebruarikuu kolmandal nädalavahetusel.15. veebruaril toimuvad vabatehnika- ja vanakooli sõit ning teatesõit tiimidele. 63 ja 31 km klassikadistantsid sõidetakse pühapäeval 16. veebruaril.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap