HIIU FOLGI TÄIENDKAVA LISAB TEGEVUST KÕIGILE

Tiit Maran. Foto: Hiiu Folk

Nädala pärast algav Hiiu Folk ootab 17. korda muusikasõpru osa saama kvaliteetsetest kontsertidest, samuti festivali lisaprogrammist: matkadest, õpitubadest, kooslaulmisest ja tegevustest lastele.

Sõja eest Eestisse pagenud ja praegu Pärnus elav ukraina muusikateadlane ja banduuramängija Inna Lisnjak tutvustab oma maa rahvamuusikat, Góbé liikmed ungari rahvamuusikat, pille ja tantse. Cätlin Mägi õpetab parmupilli, Eva Väljaots väikekannelt, Maarja Soomre laulu ning Toomas Valk karmoškat.

Meenutatakse tänavu meie seast lahkunud poetessi Ave Alavainut. Mälestustund toimub Ave kodus, Ave Vita! majas Kärdlas.

Et on Hiiumaa kirjanduse aasta, on plaanis retk Kassaris elanud ja suvitanud kirjanike radadel.

Orjaku linnutornis saab autoritundidel kohtuda armastatud loodusemehe Tiit Leitoga, kellel on samas ka näitus.


Nagu ikka, pakutakse festivali põhipaigas Kassari kiigeplatsil lastele ja peredele mõtestatud tegevust. Pisikestele folkijatele meeldib kindlasti reisijutte pajatav rännukoer Klaus ja koeratüdruk Lotte, natuke suuremad saavad end harida keskkonnaameti telgis.

Väga nõutud on alati Hiiu Folgi loodusretked. Matkajuht Madis Põdraga teevad huvilised ringi ümber Loopsoo, loomaaia direktor Tiit Maran viib matkajad Neljateeristi õpperajale.

Kontsertidel rõõmustavad publikut Mari Jürjens; Helin-Mari Arder ja Mart Soo; Eva Väljaots ja Robbie Sherratt; Kärt Johanson oma soolokavaga; Cätlin Mägi ja Jaan Pehk; Góbé; Inna Lisnjak; Anna-Liisa Eller ja Andrew Lawrence-King; Lovely Beats; Nedsaja Küla Bänd; Villu Veski ja Tiit Kalluste; Rüüt; Harjumaa keelpilliorkester; Robirohi; Redel Ruudus; Uurikad; Taulide pereansambel jt.

21.–24. juulil toimuv Hiiu Folk on pere- ja keskkonnasõbralik ning alkoholivaba festival.

KU päevatoimetaja