BRITI LOODUSTURISTID HUVITUVAD PÄRNUMAAST

Kui täna jõuab briti turiste Pärnusse pigem harva ja tavaliselt teekonnal Tallinnast Riiga või vastupidi, siis tulevikus võiks britid siinkandis peatuda pikemalt ja nautida piirkonna mitmekesist loodust.

Pärnu linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend kohtumisel Suurbritannia reisikorraldajatega. Foto Pärnu linnavalitsus
Pärnu linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend kohtumisel Suurbritannia reisikorraldajatega. Foto: Pärnu linnavalitsus

[pullquote]Pärnu kui looduslähedane linn võiks olla just paik, kuhu briti loodusturistid võiks ja saaks tulla enamaks kui vaid läbisõiduks.[/pullquote]Just seiklus- ja loodusturism ning võimalused vabas loodudes matkata on need tegurid, mis Suurbritannia inimesi Pärnu(-maa) kui sihtkoha juures kõige enam paeluvad, tõdes Pärnu linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend veebruari alguses Londonis toimunud kohtumisel Suurbritannia reisikorraldajatega.

Londonisse viis linna turismiarenduse peaspetsialisti projekt „Nature Access to All“, mille üheks osaks on looduspärandi objektide ja vaatamisväärsuste muutmine erivajadustega inimestele ligipääsetavaks, ent projekti teine osa puudutab loodusturismi edendamist laiemalt. Pärnu linn on selle rahvusvahelise projekti üks partnereid.

Veebruari esimestel päevadel Londonis toimunud kokkusaamisel esindas Pärnu linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist tervet Lääne-Eesti piirkonda: Pärnut, Haapsalut ning Saare- ja Hiiumaad. Lisaks Lääne-Eesti esindajale osalesid kohtumisel ka Fääri saarte, Gröönimaa, Soome ja Islandi erinevate sihtkohtade esindajad.

Reilendi sõnul tunnevad britid väga suurt huvi Eesti looduse vastu. Eeskätt just selle vastu, mida siinses Põhjamaa looduses teha saab.

„Näiteks üks reisikorraldaja tundis suurt huvi meie ranniku matkaraja vastu, mis kulgeb Läti-Leedu piirist Tallinnani ning läbib ka Pärnu linna ja maakonda. Samuti köidab britte väga Soomaa ainulaadne loodus ja viies aastaaeg ning Kihnu saar oma unikaalse kultuuriruumiga,“ ütleb Reilend.

Kuigi ööbida eelistaksid britid pigem linnas, esitasid reisikorraldajad palju küsimusi ka kohalike maamajutusasutuste tingimuste kohta.

Kohtumisel osales üle 50 reisikorraldaja, kellest mitmed korraldavad juba reise Tallinnasse või Riiga. Reisimarsruudi laiendamisest ollakse tõsiselt huvitatud, kuna britid otsivad uusi kohti, mida külastada.

„Pärnu kui looduslähedane linn võiks olla just paik, kuhu briti loodusturistid võiks ja saaks tulla enamaks kui vaid läbisõiduks. Riiast ega Tallinnast, kuhu nad lennukiga saabuvad, ei ole ju Pärnumaale kauge tulla. Seega, mida paremad lennuühendused, seda enam on lootust, et briti turistide arv Pärnus kasvab,“ märgib Reilend.

KU päevatoimetaja