Kolmandat põlve Sindi sõbrad väisasid sõpruskogudust ning andsid enneolematu kontserdi

Kui Anjalakoski koguduse kaplan Johanna Pesonen minuga ühendust võttis, olin kohe elevil. Noorte külastusest oli põgusalt juttu juba 2018. a sügisel ning nüüd sai see teoks. Myllykoski kirikukoori liitumine külastusseltskonnaga kahekordistas rõõmu.

Sindi koguduse inimesed ühiselt Soome külalistega Sindis. Foto Alice Laanemaa
Sindi koguduse inimesed ühiselt Soome külalistega Sindis. Foto: Alice Laanemaa

[pullquote]Koguduse noored, kes täidavad „isoste“ rolli (kaasjuhendajatena leerilaagrites osalevad noored) rõõmustasid, kui nägid oma kodukiriku pilti meie seinal.[/pullquote]18. juuni hommikul saabus buss meie EELK Sindi koguduse õuele ning kui naerusuised noored oma pille kirikusaali üles sättima hakkasid, teadsin kohe, et tuleb suurepärane päev ja kontsert, millist meie majas enne pole olnud.

Koguduse noored, kes täidavad „isoste“ rolli (kaasjuhendajatena leerilaagrites osalevad noored) rõõmustasid, kui nägid oma kodukiriku pilti meie seinal. „Neile oli suure tähendusega lõpuks oma silmaga näha ja tundma saada sõpruskogudust, kelle eest igal pühapäeval palvetatakse“, ütles noorte juhendaja Säde Suutari. Pikemalt mõtlemata haarasid reipad noored rehad ning talgupäeva raames sai korda nii koguduse hoov kui ka kuur.

Sindiga tutvudes märkasid nad ühiseid jooni oma kodukohaga – Myllykoski on samuti tekkinud tehase ümber jõe äärde. Sindi Burgeri toidud maitsesid noortele nii hästi, et nad käisid teisegi korra neid tellimas. Muusikaarmastajatena prooviti ära Sindi laululava kõla.

Kell 18:00 ühines Risto Eskola juhendamisel Myllykoski kirikukoor noorte ansambliga ning vaheldumisi lauldes esitati mitmekülgne kontsert, kus lauldi nii eesti, soome kui ka ladina keeles. Hanna-Kaisa Tanskanen tutvustas laulude sisu ja algupära eesti keeles. Noorte ansambli koosseisus olid Pertti Jalo, kes palju aastaid alates 90-ndate algusest oli Sindi ja Anjalankoski koguduste sõprussuhete eestvedajaks, lapselapsed. Jääme uusi kohtumisi ootama.

Alice Laanemaa

EELK Sindi koguduse pühapäevakooli õpetaja

Samal teemal:

EELK Sindi koguduse pühapäevakooli lapsed laulavad Oi, kes on loonud Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi luterlased pühitsesid pühapäeval oma koguduse taasavamise 25. aastapäeva