Juubelinumbriga metsanduse kutsevõistlused võitsid Pärnumaa metsamehed

Eile toimusid Luua metsanduskoolis 50. metsandusvaldkonna kutsevõistlused. Pingelisest heitlusest tuld võitjana välja RMK Pärnumaa metskonna võistlejad. Vaid kolme punktiga jäi neile alla võistluste korraldaja, Luua metsanduskooli esindus. Kolmandale kohale tuli RMK Põlvamaa metskonna võistkond.

Metsameistrid valmistuvad kutsemeisterlikusevõistlusteks Foto Luua metsanduskool
Metsameistrid valmistuvad kutsemeisterlikusevõistlusteks. Foto: Luua metsanduskool

[pullquote]Metsandusvaldkonna kutsevõistlused on kõige pikemalt järjepidevalt toimunud kutsevõistlused Eestis[/pullquote]Võitjate esindaja, RMK Pärnumaa metskonna metsaülem Heiki Ärm ütles peale võistlust, et võit oli nende jaoks üllatus. „Kuna ta kolme punktiga tuli, siis seda suurem oli üllatus. Püüdsime kõikidel aladel osaleda ja kuigi esimesi kohti tuli ainult üks, siis võidu tagas stabiilne esitus kõigil aladel.“

Ärm lisas, et spetsiaalselt trenni mehed ei teinud, tubli tulemuse taga on igapäevane metsatöö. Tuleval aastal esikohta korrata aga metsamees loota ei julge. „Kogu seltskond on nii tugev, et kahte aastat järjest võita ei suuda,“ muigas metsaülem.

Teisele kohale tulnud Luua metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu sõnul on tegu väga tubli saavutusega. „Meie õpetajad ja õpilased tegid suurepärased tulemused, oleme väga uhked! Suur tänu ka meie korraldustiimile, kõik laabus suurepäraselt,“ lausus koolijuht.

Võistluste peakohtunik, Kaarel Tiganik Eesti Metsateenijate Ühingust sõnas, et võistlused sujusid tõrgeteta. „Kohtuniku seisukohast läks kõik ladusalt. Osalejaid oleks võinud mõnel alal olla ka rohkem, aga loodetavasti on järgmisel aastal ka see asi parem.“ Tiganik lisas, et võistluste sujumist tagas ka väga hea korraldus Luua metsanduskooli poolt.

Metsandusvaldkonna kutsevõistlused on kõige pikemalt järjepidevalt toimunud kutsevõistlused Eestis. Aja jooksul on muutunud küll võistlusalad, mida seekord oli üksteist. Nende seas oli nii metsatöödest tuletatud alasid (näiteks metsakasvatajate, noorendike hooldajate ja metsameistrite mitmevõistlused), jahimeeste võistlust kui ka sporti.

50. metsanduse kutsevõistlustest võttis osa 230 võistlejat. Võistlusi korraldasid Luua Metsanduskool ja Eesti Metsateenijate Ühing.