Libatse romuralli koos simmaniga

Libatse kandis tegutsenud Edasi kolhoosi korraldatud “Põrsarallid” olid kuulsad üle Eesti. Hoolimata vahepealsetel aastatel traditsiooni soikumisest on nüüd kõigil rallihuvilistel põhjust taas kokku tulla Libatsesse, kus peetakse siinmail juba teist aastat romurallit.

Libatse romuralli
Libatse romuralli

Selle aasta sündmus tuleb suurejooneline. Laupäeval, 16. juunil algab see ennelõunat romuralliga, kuhu on registreerunud umbes 60 rallimeeskonda. Rallimüra ja päevajuhi Urmas Salmu mahlakate kommentaaride saatel venib päev õhtusse, mil jätkub varajane jaanisimman külaplatsil. Seekord on õhtune kultuuriprogramm mitmekesine. Esinevad üllatuskülalised. Vihjeks, et tegemist on oma valla noortega. Toimuvad rahvalikud mängud. Tantsumuusika eest kannavad hoolt ansamblid Rix ja õhtu naelana esinev ansambel Hellad Velled. Kogu õhtu vältel hoiab tuju üleval Urmas Salmu.

Kohal on toidutelgid, seega saavad kõik soovijad süüa ja juua. Lastele mõeldes kutsutakse kohale näomaalija, batuudid, õhupallid ja muud põnevat.

Kogu päeva pileti saab lunastada viie euro eest. Kes ostab rallipääsme, on lunastanud pääsme ka õhtusele jaanisimmanile.