Noortekeskuse kunstiringi juhendaja Tiina Tõnismäe – aasta pärl!

Pärnumaa Omavalitsuste Liit valis aasta pärliks aastate tegutseja Tiina Tõnismäe, kes pikka aega juhib ka meie kunstiringi. Auhind anti üle 15.detsembril hotellis Strand toimunud Tähesäral.

Tiina ja Mart
Tiina ja Mart. Foto: Mailis Ollino

Tiina on rahvusvaheliselt tuntud Pärnu Hansapäevade organiseerija, Pärnu Kunstide maja ringijuhendaja, lavastuste kujunduste looja … Tiina on suurepärase tajuga atmosfääri looja ja kujunduselementide väljamõtleja. Enamiku kunstilise terviku loomiseks vajalike pisiasjade valmistamisega saab ta ise hakkama.

Ta saab tõesti kõigega hakkama, olenemata materjalist!

2000.aastal, kui olin Sindi Gümnaasiumis huvijuht, valmis meil algupärane muusikal „Ununenud muinaslugu“ , milles esinesid teater Estonia lauljad peaosas primadonna Terese Raidega, gümnaasiumi lauljad ja näitering. Juhendajateks olid oma ala profesionaalid. Muusikaliga esineti Sindis, Pärnus, Tallinnas, Saaremaal, Narvas…

Lavakujunduse eest vastutas Tiina Tõnismäe ja tegi seda nii, et siiani on meeles, kuidas väheste vahenditega on võimalik imet teha. Esimene etendus toimus kooli aulas ja see polnud enam aula. Selle oli põnevaks ja müstiliseks muinasmaaks muutnud Tiina koos abikaasa Mardiga.

Oli suur rõõm tutvuda sellise ülimalt andeka, loova, positiivse ja meeldiva inimesega. Tema põhimõte on, et kõike on võimalik teha!

Palju õnne, Tiina! Oleme uhked, et oled meil olemas!

Helle Vent
Sindi ANK juhataja