Disainiauhindadega pärjatud näitus „Eesti kirjanik karikatuuris“ Ants Laikmaa majamuuseumis

Koostöös Läänemaa Muuseumi, Lääne Maakonna Keskraamatukogu ja Haapsalu Kultuurikeskusega on võimalik alates 13. juunist Haapsalus Ants Laikmaa majamuuseumi hoovis näha kümnest kirjasulest koosnevat välinäitust „Eesti kirjanik karikatuuris“.

Rändnäituse idee sai alguse 2010. aastal olnud Lugemisaastast ning on koostatud MTÜ Eesti Kirjanike Muuseumide Ühingu poolt.

Joonistatud karikatuurid kujutavad Eesti kirjanikke 19. sajandist kuni tänapäevani ning näitavad, kuidas nende looming on ühiskonnas vastu kajanud ning emotsioone tekitanud. Karikatuurid võimendavad omal viisil autorite isikupära ja meenutavad, kui palju on meil head kirjandust! Iga karikatuuri juures on tutvustav tekst eesti ja inglise keeles.

Käesolev näitus on pälvinud mitmeid disainiauhindu. ADC* Estonia Disainiauhinnad konkursil pälvis „Eesti kirjanikud karikatuuris“ keskkonnadisaini kategoorias III koha, Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemiakonkursil pälvis näitus parima näituse-installatsiooni auhinna ning Eesti Reklaamiagentuuride Liidu reklaamikonkursil „Kuldmuna 2011“ disaini kategoorias hõbemuna.

Tänavusel suvel rändab näitust viimast korda. Ants Laikmaa majamuuseumis on näitust võimalik vaadata lahtiolekuaegadel juunikuu lõpuni.

Näituse autorid: Kairi Tilga (E. Vilde Muuseum) ja Maarja Vaino (A. H. Tammsaare Muuseum)
Näituse teostus: Velvet Disain
Näitust toetas: Kultuuriministeerium

http://www.kirjanikemuuseumid.ee/

14. mail rääkis Klassikaraadio saates Delta Maarja Vaino välinäitusest “Eesti kirjanikud karikatuuris”. Saade on järelkuulatav!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap