Eesti Vabaõhumuuseumis 18. septembril toimunud leivapäeval kuulutati aasta parimaks mahetooteks Katrin Seppa-Silmere šokolaadikreem kamaga, teatas Eesti Mahepõllunduse sihtasutus.
Parima tootja ja toote valis välja spetsialistidest koosnev žürii. Toodete hindamine toimus Eesti Kulinaaria Instituudis tippkokkade osavõtul.
Šokolaadikreem kamaga on toodetud „Karli ja Linda maiustuste” sarjas, millest on varasematel konkurssidel auhinnaga pärjatud ka pähklimüslid tumedas šokolaadis.
Tänavune võitja šokolaadikreem koosneb piimašokolaadist, päevalilleõlist ja kamast, tekstuurilt on see teraline ning maitselt meenutab kamatahvlit.
Toodete arvestuses sai teise koha Kaasiku Mahetalu oma õunamahlaga ning kolmanda koha vääriliseks tunnistati Edgar Kolts mustikakrõpsudega.
Samuti leidis tootekategoorias äramärkimist Taali Mesila taruvaiguga metsamesi.
Parimaks mahetootjaks kuulutati Jaan ja Anne Kiideri Riido talu Saaremaalt; teisele kohale tuli Raido Raba Uus-Vainu talu ning kolmandale kohale Kaire Vannas.