
Seenioride valmistatud hoidiseid hindas auväärne žürii, kuhu kuulusid Tea Mai Lippu Väärikate Ülikoolist, kes on toiduspetsialist ja eluaegne toitlustaja, Merike Kotsulim – restorani Gastronoom peakokk ning Tre Raadio Pärnu müügijuht Katrin Tõnismäe. Foto: Urmas Saard / Külauudised
Janett Birk
Gerli Tiido
Pühapäeval, 9. märtsil, Pärnu Kaubamajakas toimunud Seenioride mess kutsus väärikaid osalema omavalmistatud hoidiste konkursil. Degusteerimiseks ja hindamiseks oli kuue osaleja poolt lauale toodud 18 hõrgutavat hoidist, kusjuures erinevaid maitseid jagus nii magusa, soolase kui vürtsika hoidise armastajatele.
Messikülastajate huvi degusteerimise vastu oli väga suur ning purgid tühjenesid üsna ruttu. Seenioride valmistatud hoidiseid hindas auväärne žürii, kuhu kuulusid Tea Mai Lippu Väärikate Ülikoolist, kes on toiduspetsialist ja eluaegne toitlustaja, Merike Kotsulim – restorani Gastronoom peakokk ning Tre Raadio Pärnu müügijuht Katrin Tõnismäe.
Soolaste hoidiste kategoorias hindas žürii kõige kõrgemalt särtsakat salatit, mille maitsed olid nende sõnul väga hästi paigas. Salati koostises olid põhiliselt kurk, tomat, küüslauk ja paprika. Hoidise valmistas Mari Suurväli, kelle hoidistest ka juustumoos väga palju uudishimu tekitas. Retseptis juustu siiski ei olnud nagu mitmed suured juustusõbrad ootasid, vaid tegemist oli hoopis suurepäraselt juustu kõrvale sobiva moosiga.
Magusate hoidiste kategoorias oli žürii lemmik pannkoogimoos ehk neli ühes. Tegemist oli väga efektse ja erilise hoidisega, mis sai palju kiitusi ja tähelepanu ka publiku poolt. Nimelt oli Valli Järv suutnud sektoritena purki panna neli erinevat moosi, milleks olid maasika-, vaarika-, apelsini- ja õunamoos. Autasustamisel avaldas Valli Järv oma saladuse, kuidas selline maitsev moos nii efektselt purki saab ning rääkis, et jagab purgi papi abil püstipidi sektoriteks ja tõstab siis igasse sektorisse erinevat moosi.
Huvi põnevate maitsete vastu oli väga suur
Lisaks žüriile said oma lemmiku poolt hääletada kõik messi külastajad, kes hoidiseid degusteerimas käisid. Huvi põnevate maitsete vastu oli väga suur ning hääletajaid oli lausa 150. Publiku lemmiku auhind läks samuti Valli Järvele, aga seekord tema soolasele hõrgutisele, milleks oli õuna-paprika hoidis.
Žürii andis välja Seeniorite Mess 2025 Tšillikuninganna tiitli, mille teenis auga välja Eha Kuusk, kelle poolt oli laual viis erinevat tšillist moosi. Tema vürtsikas habaneeromoos apelsinist, greibist, tšillist ja sidrunist oli žürii jaoks suur üllataja ning eksootiline nimi tekitas huvi ka messikülastajates. Esile tõsteti Adele Hoidiste õunamoos, kuhu oli lisatud ka pisut rummi ning mis oli väga hästi maitsestatud. Ära märgiti ka Leena Leppoja suurepärase kooslusega õuna-maasika püree ja Meie Mamma Hoidiste mõnus maitsekas kõrvitsasalat ning tema seitsmeaastase lapselapse Getrini kaunilt kirjutatud ja illustreeritud retseptid.
Huvi hoidiste, degusteerimise ja uute põnevate retseptide vastu oli suur ning hoidistekonkurss pakub kõigile messikülastajatele maitseelamusi ka järgmisel seenioride messil.
Samal teemal:
ELURÕÕMUS VÄÄRIKAS EAS SELTSKOND TRALLIS TAAS PÄRNU SEENIORIDE MESSIL