PÄRNU LINNAORKESTRI 31. HOOAJAL ALGAB MITMEKESINE PÕNEV KONTSERDIKALENDER

Pärnu Linnaorkestri 31. hooaja tänavareklaam. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päevatoimetaja

Kontserdikalendri koostaja on Henri Christofer Aavik, kes alustab Pärnu Linnaorkestriga esimest täishooaega peadirigendina. Kontsertidele oodatakse taas kõiki muusikasõpru ning kooligruppe, kellel võimalus osaleda lisaks ka tasuta proovides.

Noored saavad orkestri proove külastades võimaluse vahetult suhelda orkestrantidega, tutvuda instrumentidega ja kohtuda isiklikult dirigendiga. Uue peadirigendi sõnul on hooaja kujundamisel lähtutud lihtsast, kuid väljakutset esitavast printsiibist: igaühele midagi meeldejäävat! Ta ütleb: „Ajatu klassika austaja, jazzi- ja popisõber, vokaalmuusika nautija, sülelaps, noor, nii kogenud kontserdimaja külastaja kui pigem sellest mööduja — kõik on oodatud jagama meiega koos rõõmu elavast muusikast!”

31. hooaja avakontsert „Aavik & Brahmsi Kolmas” toimub 18. oktoobril algusajaga kell 19.00 Pärnu kontserdimajas. Pärnu Linnaorkestrit juhatab Henri Christofer Aavik, klaverit mängib Irina Zahharenkova. Kavasse on võetud A. Pärt, J. S. Bach ja J. Brahms. Poolteist tundi kestev kontsert on vaheajaga ning kuulub kontserdisarja „Meistriteosed”.

Orkestri laiendatud koosseis võimaldab peateosena esitada suurejoonelist ja haruldaselt kaunist Brahmsi 3. sümfooniat, mida pärnakatel on seni õnnestunud vaid külalisorkestrite esituses kuulda. Sümfooniakontsertide kavades kohtab harva Bachi instrumentaalkontserte, kuid sel õhtul tuuakse publikuni Bachi d-moll klaverikontsert Eesti hinnatuima Bachi interpreedi ja 2006. aastal Leipzigis toimunud Bachi konkursi võitja Irina Zahharenkova esituses.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap