LIPU SELTSI SINDI OSAKONNAS VAHETUS JUHT

MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonna üldkogu töös osalejad Valgerannas. Foto: Eesti lipu selts

Õnneli Pilliroog, MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonna pressiesindaja.

Foto: Eesti Lipu Selts

Eile, 19. augustil, Valgerannas toimunud MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonna koosolekul valiti uueks juhiks Chätlyn Parts, kes võttis esimehe ülesanded üle seni kümnendat aastat osakonna tööd vedanud Urmas Saardilt.

Koosolekul rääkis senine juht, et uue esimehe leidmiseks hakkasid mõtted valjemalt liikuma juba enam kui aasta tagasi. Mitme hea kandidaadi hulgast pidas Saard kõige eelistatumaks Partsi, kellele tegi esmase ettepaneku umbes aasta tagasi kohtumisel Sindi raamatukogus. „Chätlyn on suurepärase organiseerimise võimega ning hea suhtleja, kes köidab ja koondab enda ümber mõttekaaslasi. Kasuks tuleb tema noorus noortega lävimisel,” ütles Saard.

Chätlyn Parts ja Urmas Saard. Foto: Eesti Lipu Selts

MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakond asutati 9. detsembril 2014, kuigi sisuline töö toimus hoogsalt juba mõned aastad varem, suuresti suurepärases koostöös Sindi gümnaasiumiga, mida tollel ajal juhtis Ain Keerup. Osakonna ühe asutajaliikmena on Keerup laiendanud nüüd lipuviljelist kasvatustööd Kalmetu kooli baasil Viljandimaa teistesse koolidessegi. See näide ilmestab seltsi elujõulist haaret. Kui praeguseks on mõned osakonna liikmed erinevatel põhjustel seltsi tegevusest eemaldunud, siis eile esimeheks kinnitatud Chätlyn Parts on kaasanud juba mõnda aega mitmeid innukaid noori, kes praegu tegutsevad toetajaliikme staatuses, kuid avaldavad soovi saada täieõiguslikeks liikmeteks. Kindel värske järelkasv on olemas.

Chätlyn Parts rääkis oma edaspidisest visioonist jätkata senisel joonel, keskendumisega eriti noortega vahetule suhtlemisele. 28. augustil algusega kell 10:08 räägib Parts Tre Raadio Pärnu stuudios lähemalt endast ja oma eelseisvast tööst lipu seltsis. Temaga on stuudios ka Saard. Mõlemad vastavad saatejuhi Regina Jaaksoni küsimustele.

mina olen tema lipuviljelist tegevust tunnustanud juba Eesti Vabariigi 100. aastapäeval

Ain Keerup rõhutas, et lipu seltsi Sindi osakonna eesmärk on olnudki just eelkõige noorte isamaalisuse kasvatamine ja lipukultuuri arendamine. „Meie üritustest on aktiivselt osa võtnud sajad Sindi noored. Ja kuna viimastel aastatel on noorte kaasamine muutunud üha keerulisemaks, siis on tark mõista, et noored kõnetavad noori paremini. Nii ongi aeg ka osakonna juhtimine noorematele edasi anda,” arvas Keerup.

„Mis puudutab Chätlyn Partsi isikut, siis mina olen tema lipuviljelist tegevust tunnustanud juba Eesti Vabariigi 100. aastapäeval, mil kinkisin talle Sindi raekoja tornilipu nr 2, mille olin ise varasemalt saanud kingituseks ja tunnustuseks noortele suunatud lipuviljelise tegevuse eest.”

Osakonna koosolekul paluti osaleda ka lipu seltsi esimehel Jüri Treil, kelle sõnaga tasub alati arvestada, leidsid kohalviibinud.

Marko Šorin. Foto: Eesti Lipu Selts

Tegelikult algas Valgeranna kogunemine ühele seltsi liikmele ootamatu üllatusega. Mõni aeg tagasi oma viiekümnendat juubelit tähistanud Marko Šorin ei teadnud aimata, et tema sünnipäevale võiks tulla veel täiendav tähelepanu osutamine. Suvine aeg polnud kõigile sobiv, et saanuks teda varem soovitud pidulikuse ja auavaldusega tervitada. Jüri Trei osundas Šorini erilistele teenetele lipu seltsi töö edendamisel, mis pole olnud alati laiemale avalikkusele silmaga nähtav, aga seltsile hästi teada.

Kohtumine Jüri Treiga kujunes põnevaks kuulamiseks, sest tal on oma senisest tööst rohkelt huvitavat ja kasutoovat rääkida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap