EUROOPA TASEMEL TRIKID JA EKSTREEMSED VÕISTLUSED VEELAUASPORDI FESTIVALIL SAAREMAAL

Vaatemänguline Veelauaspordi Festival Saaremaal aastal 2023. Foto: @sarewake

Päevatoimetaja

Selle nädala reedel ja laupäeval on Saaremaal taaskord näha maailmatasemel veesporti! Pidula Wakepargis peetakse 26-27 juulil juba neljandat korda Man Over Board Saaremaa Open’24 meistrivõistluseid veelauasõidus, veerula ehk Wakeskate ja põlvelaua ehk Kneeboard Eesti Meistrivõistluseid.

Lahtistel meistrivõistlustel võistlevad nii professionaalsel tasemel sõitjad kui harrastajad, lapsed ja täiesti algajad, seega oma võistlushimu saavad kustutada kõik olenemata oskustest, soost ja vanusest!

Eesti noored ja ka vanemad veelauasportlased võtavad taaskord mõõtu Läti, Leedu ja Soome võistlejatega. Ja tase tõuseb iga aastaga, sel aastal on võistlejana registreerunud ka möödunud aastal Londonis maailmameistriks tituleeritud lätlane Uldis Žimants.

Pidula Wakepargi tegevjuht Janet Väärtnõu kinnitab, et lisaks võistlejatele on veelauaspordi festivalile oodatud ka pealtvaatajad. „Sel aastal paneme veel suuremat rõhku pealtvaatajatele ja erinevatele tegevustele, mis ka neile suunatud. Peale heade Pidula Wakepargi kiviaju pizzade ja maitsvate burgerite, on valminud katuseterrassile kokteilibaar, kus on võistlustele parim vaade! Lisaks on Pidulas sel korral toitu pakkumas Indiast pärit kokk, kelle toidutelk kogu võistluste aja näljaseid on valmis võõrustama.
Kogu nädalavahetuse on pargis avatud  mõned Pop-Up poed wake- seonduva varustusega. Reedel ja Laupäeva õhtul ootame kõiki ka katuseterrassile after-wake peole, kus keerutavad plaate erinevad DJ’d“.

Muljetavaldav on see, et kui esimesel aastal võistles Pidulas võistlustel kokku 19 veelaudurit, siis möödunud aastal võistles kokku juba 75 sportlast. Tõotab tulla seni suurim wake-festival!

Registreerunute seas on pea kogu eesti veelauaparemik – naistest Mari-Liis Siimon ja pro klassi meeste võistlus pakub sel aastal eriti suurt pinget, sest Man Over Board võistluste mitmekordne meister ja Eesti 5 kordne meister Silver Milpak on sel korral vigastatud ja hoopis kohtuniku rollis. Noortel on motivatsioon kõrge ja on oodata põnevat näitemängu! Samuti on kohal ka kõik Eesti noored lootused veelauaparkidest üle Eesti.

Juba kolmandat aastat selgitatakse välja Eesti Meister wakeskate’s ehk veerulas, mis on Eestis vaikselt populaarsust koguv ja Euroopa mastaabis jõudsasti kasvav spordiala. Esimest korda Eesti ajaloos, aga lisasime ka Kneeboard võistluskategooria, et selgitada välja Eesti meister põlvelauas. Kneeboarding oli kunagi popp spordiala veesuusa kõrval, kuid nüüd taas-avastatud ja loodame sellega spordiala rahvale rohkem tutvustada.

Võistluspäev avati täna registreerimisega kl 9.00 hommikul. Võistlused algasid kl 11.00. Õhtupoolik jätkub meeleoluka rannapeoga „After-wake“, kus saab mahedate suviste rütmide saatel koos võistlejate ning teiste heade inimestega hiliste õhtutundideni tantsida. Pealtvaatajetele on võistlused ja pidu täiesti tasuta ja kõik on oodatud!

Üritust korraldavad koostöös OÜ Pidula Wakepark ja MTÜ Eesti Wake asutajad Jaana Junolainen ja Samuel Clennett. Pidula Wakepark on rajatud EV100 puhul ja valminud Pria Leader meetme toetusega.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap