KÕIK VIHMAVARJUD SADALASSE

Vihmavarjunäitus Sadalas 2019. aastal. Foto: Johannes Haav

26. septembril Avatud Külaväravate ja Maale elama projekti raames Sadala rahvamaja kõlakoja ümbruses toimuval sündmusel korraldatakse vihmavarjude näitus, kuhu igaühel on võimalus tuua vaadata ja imetleda oma vihmavarjud.

Sadala kandi tunnussõnadeks on saanud ka sademed ja sada. Pidulikult ja mitmekülgselt tähistati selles paigas Eesti Vabariigi sajandat aastapäeva. “Möödunud aastal Sadala Kõlakoja platsil toimunud Maal elama päeval korraldasime erinevate esinejatega sündmuse, kus oli ka näitus vihmavarjudest. Kokku toodi neid uudistamiseks ligemale sada viiskümmend. Ettevõtmise õnnestumine motiveeris näitust kordama,” ütles Sadala Külade Seltsi juhatuse esimees Pille Tutt.

“Soovime korraldada võimalikult mitmekülgse vihmavarjunäituse, arvestades seda ootame erinevatest ajastutest pärinevaid mitmesugustes värvitoonides, erinevava väljanägemisega, suurusega ja sümboolikaga vihmavarjusid. Iga vihmavarju omanik võib tuua oma varju ise. Teretulnud on aga seegi, kui ühe asutuse, ettevõtte, omavalitsuse, kogukonna, erakonna, sõpruskonna inimesed esitlevad oma vihmavarjusid koos. Nii avaneb ka omamoodi võimalus organisatsiooni nime reklaamimiseks rahvarohkel sündmusel,” lisas ta.

Tuti sõnul on Sadala näitusele pakutavad vihmavarjud võimalik viia Jõgeval Kesk-Eesti Ärikeskuse nullkorrusel (Aia ) paiknevasse Eha Alt FIE käsitööpoodi. Neid, kes annavad näitusele vähemalt kümme vihmavarju, ootab Sadala Külade Seltsi poolt üllatus. Pärast näitust tagastatakse vihmavarjud nende omanikele, seepärast on oluline jätta vihmavarjude juurde oma kontaktandmed. Täiendavat infot vihmavarjude näitusest saab Pille Tutilt telefoni 52 1197.

Jaan Lukas