Palamuse muuseumi õuel etendub juulis suvelavastus „Nõiutud kevade“

Alates 14. juulist algavad Jõgevamaal Palamusel vabaõhu suvelavastuse „Nõiutud kevade“ etendused, mis on pühendatud kirjanik Oskar Lutsu 125. sünniaastapäevale.

„Nõiutud kevade” ühendab endas nii fantaasiat, unenäolisust kui ka tõsielulisust. Elustuvad nii mitmedki episoodid kirjaniku elust, samuti ka paljud tema värvikad tegelased “Kevadest”. Elu lõpusirgele jõudnud Lutsu vaevavad sügavad kahtlused oma kirjanikuväärtuses, vaevab teadmine, et mida ta ka elus poleks teinud või kirjutanud, ikka kummitab selle taga vaid „Kevade“! Ta oleks nagu nõiutud selle teose ja tema legendaarsete tegelaste külge. Sellest sünnivad kirjaniku siseheitlused ja halastamatu eneseanalüüs ning see paneb meid teda mõistma palju sügavamas ja inimlikumas tähenduses. Ehk ka palju värskemas, mitte nii kooliõpiklikus ja kirjandusteaduslikult tolmunud tähenduses?

Toomas Suumani unenäolise tragikomöödia „Nõiutud kevade“ lavastaja on Madis Kalmet ning kunstnik Toomas Hõrak. Osades mängivad Mart Toome, Alo Kõrve Argo Aadli, Indrek Ojari (Tallinna Linnateater), Maarika Mesipuu (Rakvere Teater), Erik Ruus ja , Bonzo ning Jõgevamaa harrastusnäitlejad ja puhkpillimängijad.

Etendused toimuvad 14.-19. juulil ja 21. juulil kell 20 ning 20. juulil kell 13. Piletid on saadaval Piletilevis ja enne etenduse algust kohapeal. Etenduse päevadel on teatripiletiga võimalus külastada ka Palamuse muuseumit.

Info tel +372 502 7541.